Hoe verwijder je een boomstronk?

Er zijn verschillende manieren om een boomstronk te verwijderen. Je hebt 3 verschillende manieren die geen geld kosten en je hebt een manier die wel geld kost om een stronk te laten verwijderen. Iedereen met een tuin en een boom in die tuin herkent het probleem van een lastige boomstronk met de daarbij komende wortels. Om deze eenvoudig te kunnen laten verwijderen zijn er dus 3 manieren.

Uitgraven van de boomstronk

De goedkoopste versie is het uitgraven van de boomstronk. Het uitgraven van een boomstronk is echter wel fysiek zwaar en het kost afhankelijk van de boom redelijk wat tijd. Als je er toch voor kiest om deze methode te gebruiken heb je 3 gereedschappen nodig. Een schop, takkenzaag en een bijl. Om te beginnen pak je de schop en graaf je een ronde cirkel om de boomstronk. U gaat nu gegarandeerd wortels tegenkomen die u of met de bijl of met zaag verwijderd van de boomstronk. Als u de ronde gemaakt heeft moet de stronk vrij liggen. Pas wel op want een stronk kan best zwaar zijn en om deze in je eentje uit de grond te tillen kan slecht zijn voor je rug.

Wegtrekken boomstronk door middel van een voertuig

Deze methode werkt vaak alleen bij wat jongere bomen waar de wortels nog niet heel sterk zijn. Bij wat oudere, sterkere bomen wordt dit nog wel eens lastig met een voertuig. U heeft voor deze techniek wel een spanband of sterk stuk touw nodig. Bevestig de spanband of touw zo laag mogelijk op de stronk en zorg dat deze niet naar boven kan om ervoor te zorgen dat deze niet weg kan schieten. Als u dan gaat trekken met uw voertuig is het belangrijk om rustig het touw of de spanband strak te trekken. Vanaf dan gaat u met een slippende koppeling de druk opvoeren om geleidelijk de stronk uit de grond te verwijderen.

De Stobbenfrees

Dit is de beste en makkelijkste manier om stronken te laten verwijderen uit je tuin. De stobbenfrees maakt van de stronk snippers en laat bijna niets meer van de stronk over. Dit apparaat kunt u vaak inhuren bij specialisten en die verwijderen dan vakkundig de stronk uit je tuin. Je hoeft er voor de rest niets voor te doen.