Betonvloer met vloerverwarming

Een betonvloer met vloerverwarming, deze installatie zie je steeds vaker voorkomen in Nederlandse huishoudens. Benieuwd naar de kosten van een betonvloer met vloerverwarming voor jouw eigen woning, kijk dan op https://www.indigofloor.nl/. Vloerverwarming is de afgelopen jaren een volwaardig alternatief geworden voor radiatoren. Vloerverwarming heeft bijvoorbeeld geen zichtbare elementen buiten de thermostaat om. Het hele huis wordt voorzien van warmte zonder extra ruimte in te nemen. In dit artikel kom je meer te weten over het leggen van een vloerverarming en de voordelen van een betonvloer met vloerverwarming.

Vloerverarming laten leggen

Het aanleggen van een vloerverwarming kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan: het frezen van verwarmingsslangen in een betonnen vloer, vloerverwarming leidingen leggen op noppenplaten of de slangen leggen op de bestaande vloer in jouw woning. Bij het frezen van een vloerverwarming onder een betonvloer wordt er gebruik gemaakt van kunststofbuizen die bevestigd worden op staalmatten of de vloer wordt ingeslepen en vervolgens in sleuven geplaatst. Vloerverwarming vrezen is naast betonvloeren ook geschikt voor een houtenvloer en tegelvloeren. Voor een specifieke prijsindicatie kijk je op de website. Als je een houten vloer hebt in je woning, dan kun je ook de installatie van een vloerverwarming laten uitvoeren. De zwaluwstaartplaten of noppenplaten zijn hiervoor de oplossing. Door de slangen in de platen te bevestigen en vervolgens een cementvloer te laten storten als afwerkingsvloer. Op deze manier kunt u de vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming in uw woning. U heeft hiernaast nog een derde optie, een tegelvloer, zoals je wellicht weet is dit is de beste vloerafwerking voor vloerverwarming installatie. Echter, als je jouw tegelvloer al hebt laten leggen, dan kun je de vloerverwarming achteraf niet laten leggen, tenzij je vanaf de kruipruimte je woning kan verwarmen.

Voordelen vloerverwarming laten leggen

Vloerverwarming installatie heeft een aantal voordelen voor jou en het milieu. Bij vloerverwarming stroom er water met een temperatuur van 40 tot 50 graden door het leidingstelsel wat in de vloer is verwerkt. Warmte verspreiden via radiatoren kost veel energie. Het aansluiten van een elektrische warmtepomp op een radiator is niet mogelijk. Dit soort duurzame installaties kunnen water niet op een efficiënte manier tot hoge temperaturen verwarmen. Een oplossing voor dit probleem is met een lage temperatuur verwarmen met behulp van vloerverwarming installatie.  Het water stroomt door het leidingstelsel met een temperatuur van 40 tot 50 graden. Doordat het water langzaam stroomt, wordt de warmte goed afgegeven. Om de warmte van je vloer zoveel mogelijk te behouden, kun je de vloerverwarming combineren met vloerisolatie. Dit helpt om nog minder warmte te verspillen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de verschillende opties van vloerverwarming installatie? Neem dan een kijkje op de website van Indigo Floor.