Dakkapel of lichtkoepel, wat zijn de verschillen?

Er zijn verschillende modificaties die iemand aan zijn woning kan doen. De ene houdt er van om meer ruimte te creƫren en de ander wil graag meer licht in de woning. Gelukkig is er een oplossing voor beide mensen. De ene kan namelijk beter kiezen voor een dakkapel en de ander voor een lichtkoepel.

 

Dakkapel of lichtkoepel, wat zijn de verschillen?

Het bouwen van een dakkapel of een lichtkoepel biedt natuurlijk een hoop voordelen. In deze tekst gaan we ons vooral richten op de koepel, maar eerst kijken we naar de verschillende tussen beide. Een dakkapel is een uitbouw van een kamer in huis wat zich bij het dak begeeft. Vaak wordt een bestaand dakraam omgebouwd tot een venster wat naar buiten steekt. Hierdoor is de kamer groter geworden en is er meer ruimte om te staan. Een dakkapel wordt vaak geplaatst bij schuine daken zodat de kamer rechter wordt en er ook meer ruimte is in de kamer. Een koepel is een modificatie die vaak bovenin een kamer wordt geplaatst. Zo wordt er een gedeelte uit het plafond in een kamer gehaald en dit vervangen met een koepel. Dat biedt namelijk een hele hoop voordelen.

 

Voordelen van de koepel

Het grootste voordeel is natuurlijk licht. Natuurlijk licht is namelijk ontzettend belangrijk voor de mens omdat wij hier verschillende vitamines uit kunnen halen. Daarnaast is het goed voor ons mentale welzijn en zorgt het voor meer ruimte in huis. Doordat de kamer lichter is, lijkt hij automatisch groter. Het is daarom niet eens nodig om een dakkapel te nemen omdat de kamer groter lijkt zonder een hele grote verbouwing. Ook scheelt het een hoop in de kosten wanneer je kiest voor een koepel in plaats van een dakkapel. Een ander voordeel van de koepel komt uit het feit dat deze het huis vaak duurzamer maakt. Omdat er meer licht in de woning komt, is het niet nodig om de lampen aan te zetten, maar kun je gewoon genieten van het natuurlijke licht wat binnen kan komen. Er zitten dus een hoop voordelen aan zo’n koepel.

 

Bron: Daglichtdirect