Is er sprake van vochtproblemen in uw bedrijf

Last van vocht in uw bedrijf of huis ? Zit er vocht in de muren? Heeft u last van vochtproblemen in uw bedrijfspand of woning of kelder? Kornuyt heeft de oplossing tegen vocht in huis! Dankzij de verscheidene methodes van vochtbestrijding kunnen wij elk vochtprobleem tegengaan. In dit artikel staan de verscheidene technieken uitgelegd welke wij benutten en beheersen.
Vochtoverlast en vochtproblemen zijn vormen van overlast die veel voorkomen en welke behalve het aanzien, ook de gezondheid kunnen aantasten. Kort samengevat; een fijne leef en werkomgeving start met een ruimte die vochtvrij is.
Afhankelijk van de toestand, beschikt Kornuyt over de ervaring om verscheidene injectietechnieken toe te passen. Producten bestaande uit tot wel vier componenten worden onder hoge druk geïnjecteerd. Een aantal voorbeelden van injectietechnieken zijn: verlijmend injecteren, constructief injecteren, injecteren van PCC; polymeer- of cement gemodificeerde cementmortel en Injectietechnieken vocht

Impregneren tegen vochtigheid in huis

Impregneren is het penetreren van een materiaal of structuur met een pasta of een vloeistof. Deze producten bestaan gewoonlijk uit een component en kunnen diep binnendringen in welke ondergrond dan ook. U kan hierbij denken aan voegwerk,beton, houtnatuursteen, etc. Het impregneren is een algemene techniek om een materiaal waterbestendig of hydrofoob te maken.Zo kunnen vuil en vocht nauwelijks nog binnendringen en zal de bestaande structuur zo langer beschermd blijven. Impregneren is een aantrekkelijk alternatief op coating omdat deze de bestaande samenstelling van de ondergrond niet verandert. Daarnaast is de impregnering welke doorgaans in vloeibare vorm bestaat transparant en laag viscose.

Vochtscherm

Wij kunnen een vochtscherm plaatsen om indringend vocht via de ondergrond tegen te gaan. Deze vochtschermen zijn producten die uit 2 componenten bestaan. Deze harden uit tot een naadloze kunststof en zorgen ervoor dat er geen vocht meer naar boven kan trekken. Deze technieken worden zowel curatief als preventief aangewend. Dikwijls gaat het in deze om specialistische spuitlagen of injectietechnieken. De gebruikte injectiematerialen of coatings bestaan vaak uit een tot wel vier componenten.

Stoppen drukkend water

Het is absolute noodzaak wanneer er drukkend water door een muur heen komt om dit subiet te stoppen. Dit gebeurt met eersteklas producten welke een reactie aan gaan met het aanwezige vocht om zo het lek af te dichten. Dit zorgt ervoor dat het lek vrijwel meteen is verholpen. Nadat het drukkend water gestopt is, om ervoor te zorgen dat het water er niet meer doorheen komt, worden er andere technieken toegepast . Hierdoor kan de afdichting of doorvoer dusdanig afgedicht worden zodat deze ook in de toekomst afgedicht blijft.

Afdichten vocht doorvoer

Leidingen en doorvoeren zijn kritische bijzonderheden welke dikwijls leiden tot lekkages. Deze doorvoeringen kunnen gaan lekken aan zowel de buiten- als aan de binnenzijde van de mantel. Er wordt een rugvulling geplaatst om dit aan te vechten, wordt er zwelpasta aangebracht en tenslotte een krimpvrije mortel geplaatst. Omdat doorvoeren door warmte en koude verschillen door het jaar heen blijven bewegen, is het van groot belang dat het complete systeem aanhoudend rekbaar is. Door de elasticiteit van de producten kan de eventuele werking worden opgevangen en zal de doorvoer niet alleen nu, maar ook in de toekomst afgedicht blijven.