Tips voor een leuke babykamer

Het belangrijkste is natuurlijk dat je een fijne en knusse babykamer hebt, waar je kleine rustig en veilig kan slapen. Maar waar moet je beginnen? Ga je voor kleur of houd je het juist neutraal? Met deze ideeën en tips doe je hopelijk wat inspiratie op.

Denk ook aan mama

Het is belangrijk dat niet alleen de baby zich goed voelt in de babykamer. Ook jij (en je partner) moet je er helemaal thuis voelen. Een goede fauteuil die steun geeft voor tijdens de borstvoeding is geen overbodige luxe. Handig: leg er een lekkere fleece deken of plaid neer voor de koudere nachten.

Een nachtlampje

Dit is stiekem niet echt voor de baby, maar vooral voor de ouders. Zorg voor een nachtlampje! Het is namelijk prettig voor jou en je partner om in het donker de weg naar de babykamer zonder kleerscheuren kan maken. Pluspunt voor je kindje is dat de zachte rustgevende gloed van een nachtlampje hem zal helpen dag en nacht van elkaar te onderscheiden.

Zelf knuffels maken

De winkels liggen bomvol knuffels en kussens. Maar hoe leuk is het als je de babykamer aankleedt met zelfgemaakte knuffels of kussens, geheel in stijl? Struin Pinterest maar eens af en je vindt de leukste ideeën en patronen. Oude kleding, kussenslopen of lakens kan je hier prima voor gebruiken. Of ga langs bij een stoffenmarkt. Als je zelf niet zo handig bent vind je ook een groot aanbod aan kussen bij Xenos!

Vintage

Heb je een beperkt budget en ben je creatief aangelegd? Op marktplaats zijn genoeg babykamer meubels te vinden die met wat schuurwerk, een likje verf een geheel nieuwe eigen look krijgen. Zo creëer je voor een prikje unieke meubels.

Kijk voor meer inspiratie voor de babykamer op https://www.xenos.nl/