De finishing touch van uw woning of pand

Heeft u een nieuwe woning of (bedrijfs)pand gekocht en moet er een nieuw dak op? Of is uw huidige dak toe aan vervanging? Dan moet u natuurlijk een aantal keuzes maken. Een dak is de finishing touch van uw woning of pand. Hierom wilt u natuurlijk de juiste keuzes maken, zodat u zo lang mogelijk kan genieten van uw dak. Door de vele voordelen word zetwerk op maat tegenwoordig veelvuldig toegepast voor de afwerking van uw dakbedekking.

 

Wat houdt zetwerk op maat in.

Zetten is een bewerkingstechniek waarbij materiaalplaten in een andere vorm kunnen worden gebogen. Hierdoor kunnen de platen zo gemaakt worden dat deze perfect op uw dak passen. Vandaar ook de term ‘zetwerk op maat‘. De platen kunnen van verschillende soorten materialen zijn, bijvoorbeeld lood, aluminium, plastisol of zink. Daarnaast heeft u bij zetwerk ook nog ruime keuze wanneer het gaat om afwerking, kleur en formaat.

 

Toepassing van zinken zetwerk

Zink is bij de meeste mensen bekend voor het gebruik van (dak)goten. Maar dit materiaal kan ook worden gebruikt voor vele andere doeleinden. Denk hierbij aan felsdaken, dakkappellen, hemelwaterafvoeren, afdekkappen en windveren. Doordat zink makkelijk te bewerken is kunnen vele bewerkingen en mogelijkheden gedaan worden, zo kunnen bijvoorbeeld ronde bogen worden gerealiseerd. Door de grote voordelen, zoals de lange levensduur, de onderhoudsvriendelijkheid en het feit dat zink recyclebaar is word maatwerk zink tegenwoordig veelvuldig gebruikt en geadviseerd.

 

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Deze twee materialen hebben veel overeenkomsten. Ze zijn beide makkelijk te bewerken, hebben een lange levensduur en zijn licht van gewicht. Toch zit er een groot verschil tussen zink en aluminium; de corrosiebestendigheid. Aluminium heeft een goede weerstand tegen corrosie maar zink heeft dit niet. Corrosie is een aantasting van materialen door zijn omgeving. Twee bekende voorbeelden hiervan zijn het roesten van ijzer en het groen uitslaan van koper. Corrosie brengt veiligheidsrisico’s en grote kosten met zich mee. Hierom is het belangrijk dat u rekening houdt met de doeleinde van de platen bij het maken van de materiaalkeuze.

 

Vragen of advies?

Een nieuw dak plaatsen is een groot project dat u meestal niet vaker dan 1 á 2 keer in uw leven doet. Hierdoor is het begrijpelijk dat u niet goed weet welk materiaal het meest geschikt is voor de werkzaamheden aan uw dak. Indien u nog vragen heeft of graag geadviseerd wilt worden kunt u het beste langsgaan bij een dakgroothandel. Hier kunnen zij meekijken naar uw pand en een geschikt materiaal adviseren.