Met deze tips verkoop je sneller je huis

Je huis verkopen is een spannende en vaak lastige aangelegenheid. Soms heb je al een nieuw huis op het oog of zelfs al gekocht en dan wil je niet maanden of zelfs jaren moeten wachten op de verkoop van je huis. Jij vindt je huis natuurlijk erg mooi en je hebt deze naar eigen smaak ingericht, maar hoe zorg je ervoor dat anderen je huis ook prachtig vinden. Zeker als er meerdere huizen in de buurt worden aangeboden is het lastig om jouw huis er zo uit te laten springen dat deze toch nog voldoende opvalt en kijkers trekt.

Zorg dat je huis gevonden wordt door huizenzoekers
De eerste stap voor een succesvolle verkoop van je huis is de juiste prijs bepalen. Vaak is een verkoopmakelaar wel verstandig bij de verkoop van een huis. Hij stelt een plausibele vraagprijs vast en hij organiseert de bezichtigingen. Ook maakt de makelaar goede, representatieve foto’s van je huis die op websites komen. Hierdoor kunnen potentiële kopers je huis makkelijk vinden en al verliefd worden op de foto’s. Een bezichtiging staat dan zo ingepland.

Zorg dat je huis potentiële kopers aanspreekt
Nog voordat de makelaar foto’s van je huis maakt is het al belangrijk dat je huis er op zijn voordeligst uitziet. Zorg ervoor dat de tuin er netjes bijstaat. Investeer desnoods nog even in een schilderbeurt aan de buitenkant van het huis. Dit kost geld, maar je verkoopt het sneller en je huis levert meer op als het in goede staat is. Zorg er ook voor dat het er binnen netjes uitziet. Haal in ieder geval de rommel uit het zicht en maak de inrichting zo neutraal mogelijk. Een vol huis lijkt al snel kleiner dus als je veel losse prularia hebt, berg dit dan tijdelijk op. En maak het huis zo licht mogelijk door de gordijnen goed open te doen en eventuele vitrage te verwijderen.

Wees actief op social media
Als je een beetje handig bent met social media, maak hier dan gebruik van. Zorg ervoor dat je huis in de spotlight blijft staan door ook op bijvoorbeeld instagram, twitter en facebook je huis aan te prijzen. Hoe meer mensen zien dat je huis te koop staat hoe beter. Dan heb je net de kans dat die ene geïnteresseerde je huis voorbij ziet komen en dat dit uiteindelijk zal leiden tot verkoop. Veel succes met de verkoop van je huis.