Totale woonlasten berekenen

U bent een huiseigenaar, of als u in het verleden een huis heeft gehad, is dit een goede berekening voor u. Als dit uw eerste aankoop is en u een hypotheek aanvraagt, let dan op en maak aantekeningen.

Als u een huis koopt, raad ik u aan uw “totale maandelijkse woonlasten” te berekenen. Deze kosten kunnen, en zullen vaak ook, alle volgende items omvatten (principe en rente, onroerendgoedbelasting, huiseigenarenverzekering, hypotheekverzekering en kosten van de Vereniging van Eigenaren (VvE)). Hoewel al deze items mogelijk niet van toepassing zijn op uw transactie, is het belangrijk om te weten welke dat wel zullen zijn en om te bepalen wat de kosten zullen zijn VOORDAT u uw aankoop doet. Laten we elk item in detail bekijken.

Rente en aflossing

Elk principe en elke rentebetaling die u aan uw geldschieter doet, bestaat uit een deel van het geleende geld, plus een deel van de verschuldigde rente, die de kosten van het lenen vertegenwoordigt. Uw hoofdsom en rentebetaling worden berekend met behulp van 3 variabelen, waaronder het geleende bedrag (bedrag dat u leent), het rentepercentage en de aflossingsperiode (aantal jaren om terug te betalen). U kunt uw hoofdsom en rentebetaling berekenen met behulp van een financiële calculator of door een eenvoudige formule in Microsoft Excel te maken, maar de eenvoudigste manier is om een ​​online calculator voor hypotheekbetalingen te gebruiken. Voor uw gemak heb ik er een beschikbaar gemaakt in de rechterzijbalk van mijn website.

Onroerende Belasting

Ooit gehoord dat zeggen “het enige dat ik moet doen is sterven en belasting betalen?” Nou … hier is wat ze bedoelen – onroerendgoedbelasting. Hoewel sommigen van u ervoor kunnen kiezen om uw belastingen apart van uw hypotheekbetaling te betalen, eisen de meeste kredietverstrekkers u nu om voor dit doel een beslagleggingsrekening bij hen te openen. Het openen van een beslagleggingsrekening bij uw geldverstrekker betekent simpelweg dat u elke maand, naast uw hoofdsom en rentebetaling, ook een extra bedrag betaalt dat de geldverstrekker op uw beslagleggingsrekening zal storten ten behoeve van onroerendgoedbelasting. Als er belasting verschuldigd is, zal uw geldschieter deze voor u betalen, van het bedrag dat zich op uw in beslag genomen rekening heeft verzameld. Hoewel onroerendgoedbelasting sterk varieert, afhankelijk van uw specifieke regio, kunt u, als u wilt schatten wat uw maandelijkse belastingen zijn, de aankoopprijs of waarde van uw huis vermenigvuldigen met 8% en vervolgens delen door 12. Als u een meer nauwkeurig cijfer, haalt u de belastinginformatie op van de website van uw provincie of staat. Kijk naar het belastingbedrag van het voorgaande jaar om te schatten wat uw jaarlijkse en maandelijkse belastingen voor het lopende jaar zullen zijn.

Verzekeringen

Als u een lening bij u thuis heeft, zult u hoogstwaarschijnlijk een huiseigenarenverzekering moeten hebben. Zelfs als uw lening is afbetaald en u uw huis gratis en duidelijk bezit, is het een goed idee om een ​​huiseigenaarverzekering af te sluiten om uzelf te beschermen tegen onvoorziene gevaren en schade aan uw eigendommen. Verzekeringspremies zullen sterk variëren, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, de hoeveelheid dekking die u kiest, het geografische gebied en andere specifieke informatie die uniek is voor uw situatie. Een goede manier om in te schatten wat uw verzekeringspremie zal zijn, is door de aankoopprijs of waarde van uw woning te vermenigvuldigen met 5%. Dit geeft u een geschatte jaarlijkse premie. Deel dit bedrag door 12 om een ​​geschat maandelijks bedrag te krijgen. Net als onroerendgoedbelasting, wordt dit maandelijkse bedrag aan uw geldschieter betaald en op uw in beslag genomen rekening gehouden totdat uw verzekeringspremie verschuldigd is. Op dat moment zal uw geldschieter de verlenging van uw verzekeringspremie betalen uit het geld dat zich op uw in beslag genomen rekening heeft verzameld.

Onderhoud

Reken ook voldoende budget voor het onderhoud van uw huis. Het opstellen van een meerjaren onderhoudsplanning is van groot belang. U kunt hiervoor de hulp inroepen van 24/7 VVE Beheer als u dit niet zelf kunt.

Hypotheekverzekering

Dit type verzekering wordt vaak verward met andere soorten verzekeringen, dus laten we eerst eens kijken wat een hypotheekverzekering NIET doet. “Hypotheekverzekering” beschermt u NIET tegen onvoorziene gevaren of materiële schade, “huiseigenarenverzekering” wel. “Hypotheekverzekering” betaalt de hypotheek NIET af wanneer een lener overlijdt, “hypotheeklevensverzekering” wel. Nu u weet wat “hypotheekverzekering” NIET doet, laten we het hebben over wat het eigenlijk WEL DOET. Het enige doel van een hypotheekverzekering is om de geldverstrekker (niet u) te beschermen tegen mogelijke verliezen als gevolg van het in gebreke blijven van uw lening. Waarom moeten sommige leners het betalen en andere niet? De behoefte aan hypotheekverzekering wordt bepaald door risico. Hoe groter de aanbetaling die u doet of hoe meer eigen vermogen u in huis heeft, hoe minder risico voor de geldschieter.

Meer info op https://www.247vvebeheer.nl/