Heet water kraan van Quooker

De Quooker is niet een kraan zoals de gemiddelde kraan die in uw keuken staat. De Quooker is een kraan die kokend water in een onwaarneembare tijd uit je kraan kan laten lopen. De Quooker kranen kun je dus makkelijk gebruiken voor het bereiden van jouw eten of jouw drinken. Binnen het assortiment heb je nog meerdere modellen en opties voor de kranen.

De voordelen van een Quooker

Het voordeel van een Quooker is natuurlijk al genoemd maar het grootste voordeel van de Quooker is dat er direct kokend water uit de kraan komt lopen. De Quooker is daarnaast ook een duurzame investering omdat deze lang meegaat en er weinig aan vervangen hoeft te worden. De Quooker heeft alleen eens in de 5 jaar een nieuwe koolfilter nodig. Laat die koolfilter nou maar 30 euro per stuk zijn. Verdeeld over 5 jaar is een Quooker dus 6 euro per jaar. Het gevaar van kokend water wordt tegengegaan met een specialer straal die uit de Quooker vloeit. Het zijn kleine spetters en geen volle harde straal waardoor je moeilijk je hand kunt verbranden. Ook is de waterkoker verleden tijd en verruilt u die voor een compacte kraan die niet in de weg staat. Zo bespaart u ook meer ruimte.

De nadelen van de Quooker

Voor de Quooker heb je natuurlijk wel een extra aansluiting nodig in je keuken wat een nadeel kan zijn mocht je al een bestaande keuken hebben. Die aansluiting kost dus extra geld en bij een bestaande keuken kost dit ook nog eens veel tijd. Het kokende water komt uit een reservoir. Dit reservoir zorgt ervoor dat je kokend water kunt laten lopen uit de kraan. Afhankelijk van de grootte van je reservoir kun je maar een bepaalde hoeveelheid kokend water uit je kraan halen. Dat kan dus een nadeel zijn als je wat grotere hoeveelheden kokend water nodig hebt.