Verhuistips

Heb jij een (nieuw) huisje gekocht en ga jij binnenkort verhuizen? Een verhuizing gaat vaak gepaard met extra taken, waar je in eerste instantie geen rekening mee hebt gehouden. Het is daarom verstandig om jezelf goed voor te bereiden, zodat je niet voor verassingen komt te staan. In deze blog krijg je een aantal verhuistips over uiteenlopende onderwerpen. Zo gaat het bijvoorbeeld over het wijzigen van je huidige adres en krijg je antwoord op de vraag over een bus hurenverstandiger is dan het inhuren van een verhuisbedrijf.

 

Vervoer en opslagruimte

Het is van belang om voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen na te denken over hoe je jouw spullen wilt vervoeren. Wil je bijvoorbeeld zelf een busje huren of wil je een verhuisbedrijf inhuren? Het voordeel van een verhuisbedrijf inhuren is voornamelijk dat dit veel rustgevender is voor jezelf. De verhuizers doen immers al het werk. Inmiddels is het geen must meer om een verhuisbedrijf in te huren, omdat je bij het huren van een busje vaak al extra verhuisartikelen kan bestellen zoals een traploper of steekkar. Dit kan bijvoorbeeld bij Europcar, dat al sinds 1949 bestelwagens verhuurt. Daarnaast is het financieel aantrekkelijker om een busje te huren, aangezien dit vaak vele malen goedkoper is. Je kunt zelf het beste de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en je eigen keuze maken. Let er vervolgens wel op dat je ook denkt aan het huren van een opslagruimte als je jouw spullen nog niet gelijk naar je nieuwe plekje kunt vervoeren.

 

Doorgeven adreswijziging

Het doorgeven van jouw adreswijziging bij de juiste instanties is natuurlijk erg belangrijk. Wettelijk gezien ben je zelf verplicht binnen 5 dagen bij je gemeente aan te geven dat jouw adres is gewijzigd. Daarnaast is het handig om andere instanties op de hoogte te brengen van je adreswijziging, zoals je werkgever, verzekeraar of tandarts.